1)KIMCHI.
Kimchi adalah hidangan sayur fermentasi tradisional yang merupakan lauk wajib di setiap makan Korea. Sayur yang digunakan adalah berbeza-beza Kimchi d iperbuat daripada sayur kobis, atau apa-apa sayur yang dijeruk dan boleh tahan selama 4 bulan lamanya. , ia juga dilengkapi dengan ikan masin dan bumbu, memberikan rasa yang unik. Kimchi dapat disimpan untuk waktu yang lama dan pada awalnya dimasukkan ke dalam guci dari tanah liat dan diperap di musim gugur untuk memungkinkan fermentasi untuk digunakan pada musim dingin. rasanya pedas dan berbumbu yang dapat merangsang nafsu makan. Ini adalah hidangan bergizi yang dapat membekalkan vitamin, asam laktat dan mineral, yang kurang dalam makanan musim dingin.
Ada lebih dari 100 jenis kimchi. Beberapa jenis yang lebih umum adalah sebagai berikut.
2)Bibimbap
Bibimbop: Bermaksud 'nasi campur' atau 'hidangan campuran' merupakan hidangan popular di kalangan masyarakat Korea.Ia terdiri daripada nasi putih kukus dengan sayuran seperti timun, zukini, lobak merah, lobak putih, cendawan, akar bellflower, bayam, tunas kacang soya dan resam batang paku pakis. Tofu juga boleh menggantikan daging sesuai untuk hidangan vegetarian.
MOOD:nk gi bazaar beli makanan utk berbuke.bye:)sekian.
2 ulasan:
kat bazar tu bukannya ada makanan korea pon...
takpelah..nnt aku balik seoul,,aku nk makan puas2... jgn jeles :pp
Catat Ulasan